pioneersbasketbal.nl

Vrijwilligers

Onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Almere Pioneers is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om onze club de leukste, gezelligste en mooiste basketbalvereniging van Nederland te maken.

Hoe meer mensen kunnen en willen helpen, hoe beter we de taken kunnen verdelen en hoe soepeler we alles kunnen laten verlopen voor de spelers, de scheidsrechters, de bezoekende teams en de ouders. Uiteraard houden we rekening met ieders privé-leven, dus ook als je niet iedere week kan helpen is het geen probleem:  we gaan in overleg over wat er wel kan.

Heb je interesse of wil je wat meer weten over wat je zou kunnen doen voor Almere Pioneers stuur dan een mail naar vrijwilligers@almerepioneers.nl.

 

Onder het kopje Vacatures vind je de taken waar we op dit moment ondersteuning bij zoeken.

 

Scheidsrechters

Geen wedstrijd zonder scheidsrechters!

Ieder lid is verplicht om vanaf 15 jaar zijn of haar scheidsrechtersdiploma te halen en dan ook een aantal keren per seizoen te fluiten. We streven ernaar om twee keer per seizoen nieuwe scheidsrechters op te leiden.
Scheidsrechterzaken plant de scheidsrechters in. Je kunt zelf vooraf je voorkeur aangeven voor een wedstrijddag en we houden natuurlijk zoveel mogelijk rekening met je eigen wedstrijden.

Ook als ouder kun je scheidsrechter worden. Lijkt je dat leuk? Meld je dan aan bij: scheidsrechterszaken@almerepioneers.nl

Tafelen

Bij iedere wedstrijd zijn ook ten minste twee tafelaars nodig: één persoon om het scorebord bij te houden, en één persoon om de scores en fouten bij te houden op de tablet. Bij de landelijke wedstrijden is daarnaast zelfs nog een derde persoon nodig voor de 24-secondenklok.

Ieder team is zelf verantwoordelijk voor het onderling regelen van deze tafelaars. Voor de jongste jeugd zijn het vaak de ouders, vrienden of andere familieleden van de spelers, maar je kunt ook als teams onderling afspraken maken om bij elkaar te tafelen.

Het is allemaal niet heel moeilijk, maar je moet het natuurlijk wel even weten. In de zaal is altijd wel iemand die je wegwijs kan maken: schroom niet om te vragen!

En als je je alvast voor wil bereiden, zijn er ook instructiefilmpjes te vinden op het internet, zoals deze: instructie

Zaalwacht

Bij de thuiswedstrijden is ook altijd een zaalwacht nodig. Deze wijst de teams en de scheidsrechters waar zij moeten zijn, zorgt dat de benodigde spullen beschikbaar zijn voor de wedstrijden, haalt ijs bij de beheerder in geval van een blessure etc. Je fungeert eigenlijk als gastheer of gastvrouw namens Almere Pioneers.

Lijkt je dit een leuke taak om bijvoorbeeld een of twee keer in de maand te doen? Aarzel dan niet en meld je aan! 

Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van de taken.

FAQ

Veel gestelde vragen

Hiernaast vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk bij Almere Pioneers:

  1. Iedereen die geïnteresseerd is in basketbal en graag een bijdrage wil leveren aan onze vereniging, kan vrijwilliger worden. We verwelkomen enthousiaste individuen van alle leeftijden en achtergronden.

Word vrijwilliger

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
Waarmee zou je graag willen helpen?