pioneersbasketbal.nl

Historie

Basketbalvereniging Almere Pioneers is op 4 april 1979 opgericht. Toen nog onder de naam Almaar Meer. Vanaf 1998 werd er onder de naam BC Omniworld  professioneel basketbal gespeeld. 

De beste prestatie van de club kwam in het seizoen 2002-2003, het team bereikte de finale waarin het moest afleggen tegen EiffelTowers uit Nijmegen. De Nijmegenaren wonnen met 4-1 in de best-of-seven serie.

In het seizoen 2007/2008 moest het eerste herenteam van BC Omniworld zich terugtrekken uit de Eredivisie vanwege het faillissement van de topsportstichting. Hierna werd besloten om voor een nieuwe naam te kiezen, Almere Pioneers, en de nadruk te leggen op de breedtesport. In de zomer van 2013 was er nog even sprake van een terugkeer op het hoogste niveau van de Pioneers met behulp van een nieuwe sponsor, maar helaas lukte dit uiteindelijk niet.

Vandaag de dag is basketbalvereniging Almere Pioneers een vereniging met zo’n 300 leden, 25 jeugdteams, 3 seniorenteams en wordt er met verschillende leeftijdsgroepen op landelijk niveau gespeeld met als doel om een constante stroom van talent naar een promotiedivisie team te laten vloeien.

Word ook lid van Almere Pioneers!

Wil je ook graag basketballen bij Almere Pioneers? Meld je dan aan door op onderstaande knop “Lid worden” te klikken.